Jurnalist

Alexandru Mironov este scriitor, jurnalist si fost sportiv roman, fost ministru al tineretului si sportului intre anii 1993 si 1996. A absolvit Facultatea de Matematica a Universitatii din Bucuresti, a practicat scrima (ajungand vicecampion national) si a fost presedinte al Federatiei Romane de Scrima.

Principalele sale preocupari profesionale au fost in domeniul stiintei si tehnicii. A fost realizator si coordonator al mai multor emisiuni si publicatii de stiinta, a fost presedintele mai multor asociatii din domeniu, locale si internationale, publicand si o serie lunga de carti si lucrari in domeniu.

A publicat 16 volume si este autorul a circa 1.000 de articole cu caracter de popularizare a stiintei. A detinut diverse functii in redactia revistei Stiinta si tehnica, facand parte din consiliul editorial si semnand articolele editoriale ale revistei, sub titlul „In direct cu NASA”. Realizeaza emisiunea saptamanala „Digipedia – Stiinta” la postul de televiziune Digi World, singura emisiune din media romaneasca ce aduce saptamanal telespectatorilor cele mai noi vesti din lumea stiintei si tehnologiei, dezbatute alaturi de invitati de marca.

Teme atinse in discurs

Perseverentă

Atitudine

Leadership

Depasirea momentelor dificile

Decizii la limita

Comunicare in situatii limita

Echipa

Colaborare

Share This