Ofiter Operatiuni Speciale

Are o experienta de peste 16 ani in domeniul militar si al securitatii nationale, consolidata in teatrele de operatii din Afganistan, Iraq si alte tari din Orientul Mijlociu, cu expertiza in domeniul (conducerii) Fortelor pentru Operatii Speciale si cel al (Analizei) Informatiilor.

In 2006 obtine bereta verde ca urmare a absolvirii scolii ”John F. Kennedy Special Warfare Center and School” (JFKSWCS) de la Fort Bragg, North Carolina, USA – scoala si centrul de pregatire a Fortelor Speciale (”Green Berets”) ale Armatei Americane.

Experienta: 

  • A absolvit Academia Militară a Forțelor Terestre în 2002. Până în 2003 finalizează mai multe stagii de pregătire, în diferite Școli de Aplicație, printre care și Cursul de Comandanți de Detașamente Forțe Speciale.
  • Începând cu 2003 face parte din primul batalion de Forțe Speciale al Armatei Române.
  • În 2005 termină cursurile școlii ”United States Army Intelligence School” (USAIS) de la Fort Huachuca, Arizona, USA, cu specializare în Analiză de Informații.
  • În 2006 obține bereta verde ca urmare a absolvirii școlii ”John F. Kennedy Special Warfare Center and School” (JFKSWCS) de la Fort Bragg, North Carolina, USA – școala și centrul de pregatire a Forțelor Speciale (”Green Berets”) ale Armatei Americane.
  • Experiența profesională este consolidată prin participarea la o serie de misiuni în diverse teatre de operații: două misiuni în Afganistan în 2008 (Special Operations) și respectiv 2009 (Special Operations/Military Intelligence) și trei în Iraq în perioada 2009-2010. În 2011 desfășoară o serie de misiuni de scurtă durată în Iordania, Kuwait, Arabia Saudită, E.A.U. (analiza și evaluarea amenințărilor asimetrice și hibride la adresa securității naționale și stabilității politice din zonele respective), Libia, Liban, Egipt (misiuni punctuale), Siria (realizează planul de evacuare și participă la evacuarea cetățenilor români rezidenți în această țară). În 2012 participă la o nouă misiune în Siria de data aceasta de lungă durată.
  • După ce trece în rezervă își continuă studiile obținând o diplomă de M.B.A. (la C.N.A.M. – ”Conservatoire National des Arts et Metiers) și una de master în Dezvoltarea Economică a Întreprinderii (la A.S.E. – ”Academia de Studii Economice”).

Teme atinse in discurs

Leadership

Team development

Management organizational

Risk Analysis si Risk Management

Managementul Crizelor

Critical Thinking

Problem Solving

Decision Making Process

Negocieri, Negocieri Multilaterale și Mediere

Managementul Conflictelor

Share This