Subiectele preferate
- Cum inspiri publicul prin muzică de excepție
- Exemplu personal
- Valori și experiențe
Susține discursurile în limba
- Română
- Engleză
Evenimente la care a participat
- NN Asigurări întâlnirea anuală de vânzări
- Holcim National Event
- BRD Road Show
- & peste 30 de conferințe și întâlniri
Celebrul violonist român contemporan, născut în 1976, reprezintă în conștiința publicului o vocație și un destin artistic cu o energie neobișnuită, care se materializează într-un talent remarcabil și într-un instrument de o valoare inestimabilă – vioara Stradivarius Elder Voicu, un obiect național de patrimoniu de categorie tezaur.
Încă de la vârsta de șase ani, Alexandru cântă împreună cu tatăl său, pianistul Adrian Tomescu, participând la numeroase evenimente și concursuri muzicale. Formarea sa muzicală a atins apogeul între 1995 și 1999, la Conservatorul din București, sub îndrumarea lui Stefan Gheorghiu, unul dintre cei mai importanți pedagogi români ai momentului în domeniul viorii. A obținut burse de studiu în SUA și Elveția, unde a avut șansa de a studia cu Eduard Schmieder (în anul 2000) și cu Tibor Varga (în anul 2001), iar în paralel a participat la cursuri de perfecționare cu Ruggiero Ricci, Igor Oistrah și Hermann Krebbers.
Începând cu anul 2007, prin câștigarea unui concurs, i-a fost încredințată vioara Stradivarius Elder-Voicu, care a devenit protagonistă în câteva proiecte muzicale îndrăznețe și de notorietate, cu finanțare privată, sub genericul Turneul Internațional Stradivarius. Păstrarea acestui instrument deosebit a fost reconfirmată prin câștigarea altor două concursuri, în anii 2013 și 2018.
Alexandru Tomescu nu se limitează doar la a cânta în fața publicului său, ci cultivă și un dialog intens cu acesta, fie de pe scenă, explicând mesajul și semnificația pieselor interpretate, fie prin interviurile acordate la televiziuni și radiouri specializate, dar și la alte publicații precum Dilema Veche sau revista Viva!. În astfel de apariții media, el împărtășește cu pasiune ce înseamnă să fii artist în România secolului XXI, sursele care îi hrănesc inspirația și de ce muzica clasică merită să primească o șansă în societatea contemporană.
Angajamentul pe care l-a asumat în momentul în care i-a fost încredințată vioara Stradivarius Elder-Voicu a fost acela de a familiariza un număr cât mai mare de români cu sunetul acestui splendid instrument. După o serie aproape neîntreruptă de concerte susținute în România și în întreaga lume, numele violonistului și al viorii sale au devenit sinonime perfecte, reprezentând excelență și rafinament în lumea muzicală contemporană.
Fiecare aspect al valorilor companiei noastre a fost interpretat într-un mod absolut sublim de către maestrul Alexandru Tomescu, aducându-mi o conexiune profundă cu semnificația acestora în viața mea. Prin povestirile sale captivante a reușit să ne inspire și să ne conducă către noi orizonturi de excelență și pasiune. Să-l aud cântând și să înțeleg cum valorile noastre se reflectă în arta sa a fost o experiență emoționantă și memorabilă.