Profesor

In vremea in care cei mai multi dintre copii si-ar deschide telefonul mai degraba decat sa deschida o carte, o profesoara din Romania a gasit un mod amuzant prin care sa ii faca sa citeasca: facand trailere pentru carti. Iar acum, ceea ce a inceput ca un proiect de clasa, a devenit un mare eveniment numit ”Boovie Festival”.

Carmen Ion a predat limba romana si literatura la un liceu din Focsani pentru multi ani si nu a uitat niciodata ce inseamna cu adevarat sa fii profesor. Intr-o zi, ea a venit cu o idee noua si interesanta de a-i face pe elevii sai sa citeasca: făcând trailere pentru cartile pe care le citeau. Și acest lucru a mers, micul sau proiect fiind foarte bine primit de catre elevii din clasa ei, apoi de catre elevii din tot liceul, iar acum de catre toti elevii din Romania, dar si din Republica Moldova.

Proiectul a crescut de la an la an si acum a devenit un mare eveniment educational denumit ”Boovie Festival” – o competitie de book trailere facute de elevi. Aproape 100 de elevi au participat la prima editie, iar numarul lor este de 10 ori mai mare anul acesta – mai mult de 1000 de elevi (100 echipe) din 25 de județe și 2 tari, Romania si Moldova. Profesoara din Romania spera ca acest concurs-festival sa devină unul european.

Teme atinse in discurs

Educatie continua

Schimbare paradigma

Leadership feminin

Depasirea momentelor dificile

Comunicare cu generatia tanara

Echipa 

Colaborare

2021 – Gala Elevului Reprezentant, ediția a IV-a ResetEDU – un nou capitol pentru educatie!”, eveniment organizat de Consiliul National al Elevilor, si-a premiat ieri castigatorii. Categoriile in cadrul carora s-au facut nominalizarile au fost: „Elev implicat in comunitate”, „Profesor de 10”, „Parinte – agent al schimbarii” si „Comunitati scolare reziliente”. La categoria  „Profesor de 10” a castigat Carmen Ion, profesor de limba si literatura romana la Colegiul National Pedagogic „Spiru Haret” din Focsani, fondatoarea  festivalului de book-trailere Boovie, devenit cel mai mare eveniment educational extrascolar din tara, cu participare directa.

Share This