Psiholog

Este profesor de psihologie clinică și psihoterapie (științe cognitive clinice) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent predă și la Icahn School of Medicine at Mount Sinai⁠ și este director de cercetare al Institutului Albert Ellis, ambele aflate în New York, SUA.

Este președintele și directorul executiv al The International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, un centru de excelență în cercetare al Universității Babeș-Bolyai. În anul 2020 a fost ales în funcția de rector al Universității „Babeș-Bolyai”.

Este cel mai citat psiholog român în literatura internațională de profil, conform Asociației Ad-Astra a Cercetătorilor din România. De asemenea, începând cu anul 2009, este reprezentantul României în Fundația Europeană pentru Știință⁠, în Board-ul Științelor Socio-Umane. Pentru merite în cercetare a obținut premiul In Hoc Signo Vinces (Consiliul Național al Cercetării Științifice din Învățământul Superior din România) și Henry Guze Award pentru cea mai bună cercetare în domeniul clinic în anul 2003 (Society for Clinical and Experimental Hypnosis, SUA). Pentru programul avansat de cercetare pe care l-a derulat, în anul 2014, alături de alți cercetători contemporani de marcă, a primit premiului pentru inovație în cadrul Galei Foreign Policy România.

 

Teme atinse in discurs

Perseverentă

Atitudine

Leadership

Depasirea momentelor dificile

Decizii la limita

Comunicare in situatii limita

Echipa

Colaborare

Share This