Actrita

Este o actrita romana de film, radio, scena, televiziune si voce, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat si cantareata de muzica idis.

Debutul in cinematografie s-a produs in anul 1983, cu filmul ”Prea cald pentru luna mai”, in regia Mariei Callas Dinescu.

Ceea ce i-a adus faima a fost filmul Balanta, realizat de Lucian Pintilie, cu care a venit si notorietatea internationala, actrita fiind astfel declarata “Steaua de maine”, obtinand totodată si prestigioasa distinctie a Academiei Europene de Film – Premiul Felix. A studiat la Academia de Teatru si Film din Bucuresti intre 1981 si 1985, dupa care a jucat si la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt intre anii 1985 si 1988.

Au urmat doi ani la Teatrul Evreiesc de Stat si, din 1990, când a plecat de acolo, pana in prezent, a jucat la Teatrul National din Bucuresti. A jucat in numeroase filme romanesti si straine, fiind una dintre putinele actrite romance care a reusit sa patrunda in cinematografia straina.

Din 2010 este numita ambasador pentru Alianta Civilizatiilor in Romania.

In iunie 2012 apare intr-un spot (pro bono) in care sprijina campania „Salvati Rosia Montana”, acesta devenind intr-o singura zi cel mai vizionat clip al artistei pe youtube.

Teme atinse in discurs

Perseverentă

Atitudine

Leadership

Depasirea momentelor dificile

Decizii la limita

Comunicare in situatii limita

Echipa

Colaborare

Share This