Regizor

Nae Caranfil este scenarist, actor si regizor roman.

A absolvit in 1984 cursurile Institutului Național de Arta Teatrala si Cinematografica, pentru a debuta regizoral in 1993 cu ”E pericoloso sporgersi”, pelicula premiata la Festivalurile de film de la Bratislava din acelasi an si Baule 1994 , dar si de catre ACIN in 1993.

Printre toate filmele pe care le-a regizat, scenariul ”Restul e tăcere” a castigat, de-a lungul timpului, Marele Premiu pentru Scenariu la Festivalul International de Film de la Paris 1995 si Premiul 2 in Hartly & Merrill International Scriptwriting Competition, Hollywood 1999. Filmul a fost prezentat in avanpremiera la Cluj in cadrul TIFF (Festivalul International de FilmTransilvania) in 2007 si a inchis competitia oficiala la Locarno in acelasi an. A castigat, de asemenea, noua Premii GOPO, incluzand Premiul pentru Cel Mai Bun Film al anului. A fost propunerea Romaniei pentru Premiile Oscar 2009.

Ultima sa productie este ”6,9 pe scara Richter”, la care semneaza, pe langa scenariu si regie, muzica si versurile numerelor de „musical” din film. Prezentat in deschidere la TIFF 2016. Premiera a avut loc la inceputul anului 2017. Castigator a sase Premii GOPO.

Teme atinse in discurs

De la idee la rezultat

Echipa 

Cum dezvolti o poveste

Colaborare

Share This