Evenimentul poate fi susținut în limba
- Română
- Engleză
Clienți care au mers în expediție
- FanCourier
- Beiersdorf
- Continental
- & peste alte 10 organizații
Cine este Horia Colibășanu?
De profesie stomatolog, a început să urce munții în afara României la vârsta de 21 de ani. Până în prezent, el a urcat nouă vârfuri de peste 8.000 de metri în stil pur, fără sprijinul serpașilor și fără oxigen suplimentar. A realizat cinci premiere pentru România, fiind singurul român care a ajuns pe vârfurile Annapurna, K2, Dhaulagiri și Everest considerați cei mai periculoși munți din lume. El are peste 20 de expediții internaționale.
Expediție cu Horia Colibășanu este un program activ, în aer liber, care implică o experiență deosebită prin parcurgerea unui traseu montan cu un nivel de dificultate mediu, combinând efortul cu atmosfera de echipă și poveștile din expediții. Traseul de drumeție este ales în funcție de activitățile pe care participanții doresc să le experimenteze, completând astfel experiența, și, desigur, în funcție de zona montană selectată.
Echipament necesar
- Încălțăminte cu talpă aderentă, care să țină glezna, preferabil bocanci sau pantofi sport pentru drumeții montane; Încălțămintea de drumeție, se recomandă a fi cu ½ număr mai mare decât încălțămintea de stradă, deoarece o mărime fixă poate crea disconfort, în special la coborâre
- Jachetă (care să poată fi folosită în caz de vreme rece, vânt, ploaie)
- Pelerină de ploaie (în cazul în care jacheta nu este impermeabilă)
- Recipient de apă (recomandat min. 0.75 L
Echipament extra recomandat
- Rucsac personal, sau 1 rucsac la 2 persoane (capacitate de 15–20 L);
- Bluză călduroasă, sau pufoaică (în caz de vreme rece)
- Pantaloni lejeri, comozi (de evitat pantalonii de tip jeans);
- Șosete lungi (preferabil sintetice)
- Tricou (preferabil sintetic pentru proprietatea de eliminare a transpirației și uscare rapidă);
- Bețe de trekking (preferabil telescopice, sau dacă nu, pot fi folosite și bețele de schi);
- Ochelari de soare;
- Cremă de soare;
- Șapcă sau eșarfă de tip “buff” de pus pe cap;
Povestea lui Horia Colibășanu despre călătoria sa către Everest a fost extraordinară. Am înțeles ce înseamnă provocărilor fizice și mentale cu care s-a confruntat, a condițiilor meteorologice imprevizibile și atitudinii necesare pentru a depăși aceste obstacole. Ceea ce m-a impresionat cu adevărat a fost accentul pus pe importanței lucrului în echipă. A transmis ideea că succesul pe Everest, ca în orice mare încercare, nu este o triumf individual, ci rezultatul efortului colectiv. A evidențiat cum fiecare membru al echipei sale a avut un rol crucial, lucrând împreună cu o sinergie perfectă pentru a depăși aparent insurmontabilul. A fost un puternic reminder al puterii și potențialului care pot fi valorificate atunci când indivizii se unesc în jurul unui obiectiv comun.
A subliniat faptul că fiecare pas pe care-l facem ne apropie de aspirațiile noastre și că atingerea vârfului nu este doar despre atingerea succesului, ci și despre bucuria procesului și acceptarea creșterii care vine odată cu el. A fost un reminder emoționant că succesul nu este doar un scop final, ci o încununare a devotamentului, perseverenței și dorinței de a învăța din fiecare pas pe care-l facem.